Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai (angl. cookies). Sutikdami, paspauskite mygtuką „Sutinku“ arba naršykite toliau. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami savo interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus.

2022 m. ETM apdovanojimai: MAN Truck & Bus dar kartą nugalėjo sunkvežimių, autobusų ir furgonų kategorijose

Šių metų ETM apdovanojimuose MAN Truck & Bus laimėjo net keturiose kategorijose. Apdovanojimų ceremonija vyko birželio 1 d. Berlyne, 2022 m. „Future Congress Commercial Vehicles“ (Naujosios kartos komercinių transporto priemonių) kongrese.
 
•       MAN TGS nugalėjo savivarčių iki 32t kategorijoje.
•       Tarpmiestinių autobusų kategorijoje abejingų nepaliko MAN Lion‘s Intercity LE.
•       MAN Lion‘s Coach jau ketvirtąjį kartą nugalėjo turistinių autobusų kategorijoje.
•       Be to, jau ketvirtą kartą iš eilės MAN eTGE laimėjo pirmąją vietą su nuline vietine emisija.
 
Apie 6000 ETM-Verlag komercinių transporto priemonių leidinių (trans aktuell, lastauto omnibus ir FERNFAHRER) skaitytojų rinko geriausias komercines transporto priemones ir geriausius komercinių transporto priemonių sektoriaus prekės ženklus. Visą rinkimų procesą prižiūrėjo testavimo kompanija DEKRA. Skaitytojų apklausos būdu renkant „Geriausią sunkvežimį“, „Geriausią furgoną“ ir „Geriausią autobusą“, varžėsi daugiau nei 216 komercinių transporto priemonių iš 16 kategorijų – nuo furgonų iki sunkiasvorių sunkvežimių ar keleivinių autobusų. MAN Truck & Bus pelnė net keturis apdovanojimus, kurie buvo įteikti birželio 1 d. Berlyne vykusiame 2022 m. „Future Congress Commercial Vehicles“ (Naujosios kartos komercinių transporto priemonių) kongrese.
Anot MAN vykdomosios tarybos nario, atsakingo už pardavimus ir klientų aptarnavimą Fridricho Baumano (Friedrich Baumann) bei MAN Truck & Bus Deutschland GmbH vykdomosios tarybos pirmininko Kristofo Huberio (Christoph Huber), „ETM (EuroTransportMedia) apdovanojimai MAN pardavimų ir klientų aptarnavimo komandai nepaprastai svarbūs. Kasmet čia įvertinamos geriausios transporto priemonės ir prekės ženklai, įvertinti žurnalų trans aktuell, lastauto omnibus ir FERNFAHRER skaitytojų. Nepaprastai didžiuojamės, kasmet įveikdami virš 200 konkurentų „Geriausio furgono“, „Geriausio sunkvežimio“ ir „Geriausio autobuso“ kategorijose – šis laimėjimas mus motyvuoja ir toliau darbuotis iš visų jėgų. Mūsų produktai ir šiemet užkariavo vertintojų simpatijas sunkvežimių, autobusų ir furgonų kategorijose. Nepaprastai džiaugiamės, kad tiek visiškai elektrinis MAN eTGE, tiek MAN Lion‘s Coach jau ketvirtąjį kartą iš eilės laimėjo pirmąsias ETM apdovanojimų vietas“.
 
Savivartis iki 32t: MAN TGS
 
MAN TGS pateisina visus lūkesčius – tiek dėl vairavimo specifikacijų, maksimalios transportavimo galios, aukščiausios kokybės ir ilgaamžiškumo, tiek dėl pavyzdinio saugumo ir draugiškumo aplinkai bei skaitmeninio ryšio galimybių: tai universalus sunkvežimis, idealiai pritaikytas pramoniniam naudojimui. Dėl galingos pavaros, neprilygstamos naudingosios apkrovos ir unikalių ergonominių savybių jam tiesiog nėra lygių.
Be to, MAN TGS gausu praktiškos įrangos:
 
Perkrovas galima be vargo kontroliuoti nuotoliniu būdu valdomomis ACC automatinio greičio reguliavimo Perkrovos asistento ir Stop&Go funkcijomis. Elektrinė/elektroninė MAN TGS struktūra ir inovatyvios skaitmeninės funkcijos iškelia kokybės kartelę į naują lygmenį.
 
Inovatyvi skaitmeninė veidrodėlių analogo sistema MAN OptiView užtikrina dar didesnį saugumą kelyje. Ji padeda vairuotojui manevruoti itin sudėtingose situacijose, pavyzdžiui, manevruojant posūkiuose ir pervažiuojant į kitą juostą – vairuotojas mato platesnį vaizdą ir gali optimaliai įvertinti eismo situaciją. MAN OptiView atlieka kur kas platesnę funkciją, nei įprastinio veidrodėlio. Neskaitant įprastinio regėjimo lauko, skaitmeninė veidrodėlių analogo sistema perteikia specialiai konkrečioms vairavimo situacijoms pritaikytus vaizdus (pavyzdžiui, posūkiuose, manevruojant, važiuojant greitkeliu). Tokiu būdu MAN OptiView veikimo principas ir vaizdo perteikimo koncepcija optimaliai pritaikyta prie natūralaus žmogaus suvokimo poreikių ir leidžia vairuotojui sparčiai apžvelgti eismo įvykius bei transporto priemonės aplinką, patikimai juos įvertinti ir atitinkamai saugiai reaguoti.
EasyControl funkcijos paskirtis – išvengti bereikalingo poreikio įlipti ir išlipti į/iš kabinos: vairuotojo durelėse yra keturi valdymo skydeliai, kuriuos galima patogiai pasiekti iš lauko. Priklausomai nuo modelio, juose integruotos svarbiausios funkcijos, arba kai kurias funkcijas galima integruoti individualiai.
 
MAN autobusai skina laurus tarpmiestinių ir turistinių autobusų kategorijose
 
Tarpmiestinių autobusų kategorijoje nugalėjo pernai metais pristatytas MAN Lion‘s Intercity LE. Dėl savo modulinių savybių naujasis MAN Lion‘s Intercity LE yra universalus ir maloniai stebinantis minimaliomis „Bendrosiomis savininko sąnaudomis“. Iš bazinio modelio galima konfigūruoti šešis autobusus – dėl moderniausių technologijų ir universalios įrangos jie idealiai pritaikyti tiek miesto transportui, tiek tarpmiestiniam susisiekimui. Pavara su D15 varikliu, jau pažįstamu iš pirmtako MAN Lion‘s Intercity modelio, gali būti konfigūruojama trims skirtingoms galioms nuo 280 iki 360 AG, su galimybe rinktis dvi automatines transmisijas. Pradėjus miesto transportui orientuoto modelio gamybą, visuose MAN Lion‘s Intercity LE bus galima integruoti MAN EfficientHybrid sistemą.

MAN Lion‘s Coach jau ketvirtą kartą nugalėjo aukštagrindžių keleivinių autobusų kategorijoje. Dėl laikui nepavaldaus dizaino ir subalansuotų proporcijų šis autobusas kelyje spinduliuoja pasitikėjimu savimi ir įspūdinga išvaizda. Spalvų paletė, formos ir autobuso vidaus dizainas neabejotinai byloja: MAN Lion‘s Coach autobuse nuo pat pirmųjų kelionės akimirkų išties patogiai jausis tiek keleiviai, tiek vairuotojai. Visų pirma, šį siekį užtikrina patrauklus aukštos kokybės interjeras, praturtintas puikiai derančiomis, elegantiškomis spalvomis. Be to, nepertraukiama šilto balto atspalvio LED šviesų juosta užtikrina netiesioginį viso lubų ploto paviršiaus apšvietimą, sukurdama įspūdingą erdvės pojūtį. Didžiulis stiklinis stogo kupolas įleidžia į keleivių zoną dar daugiau šviesos.
 
Lion‘s Coach keleivinis autobusas pribloškia įmantriomis, didelio efektyvumo važiuoklės bei degalų taupymo sistemomis.
 
MAN eTGE pelno pirmąją vietą jau ketvirtus metus iš eilės
 
MAN eTGE taip pat laimėjo elektrinių transporto priemonių kategorijoje jau ketvirtus metus iš eilės. Pilnai elektrinį MAN Transporter modelį galima įsigyti jau nuo 2018-ųjų – jį galima rinktis uždaros konstrukcijos, platformos ar tripusio savivarčio korpusu, taip pat universalų.